Bläddra
Sökresultat för Mats-Eric Nilsson... Rensa filter?
Köp här

Isbn: 9789177752837

Utgivningsår:20221018

Utgivare: Ordfront förlag

Mediatyp: BB

av:Mats-Eric Nilsson

Kategorier: Agronomi och lantbruk Alkoholdrycker Drycker Ekologisk odling Handelsträdgårdsodling Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Teknik, ingenjörsvetenskap etc. Vin Vinodling
I Château vadå avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin, om industrivinets raka motsats. Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser: rött,…
Köp här

Isbn: 9789177751250

Utgivningsår:20200820

Utgivare: Ordfront Förlag

Mediatyp: BB

av:Mats-Eric Nilsson

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
”Den hemlige kockens” kokbok Men vad ska man då äta – och laga? Ända sedan Den hemlige kocken för fyra år sedan öppnade ögonen på hundratusentals svenskar har den frågan hängt i luften. Uppföljaren Äkta vara tipsade om hur man ska agera i butiken för att undvika E-nummermaten – men några grytor…
Köp här

Isbn: 9789170375576

Utgivningsår:20110718

Utgivare: Ordfront Förlag

Mediatyp: BB

av:Mats-Eric Nilsson, Henrik Ennart

Kategorier: Industriell kemi och kemiteknik Industriell kemi och tillverkningsteknik Livsmedelsteknik Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos. Att hantera färskvaror…
Köp här

Isbn: 9789170374937

Utgivningsår:20100802

Utgivare: Ordfront Förlag

Mediatyp: BB

av:Mats-Eric Nilsson

Kategorier: Andra tekniker och tillämpade vetenskaper Hotell och restaurang Industriell kemi och kemiteknik Industriell kemi och tillverkningsteknik Livsmedelsteknik Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Övrig yrkesinriktad teknik Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer…
Köp här

Isbn: 9789170377358

Utgivningsår:20130815

Utgivare: Ordfront Förlag

Mediatyp: BB

av:Mats-Eric Nilsson

Kategorier: Historia Historia och arkeologi Historia: särskilda händelser och ämnen Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap Socialhistoria och kulturhistoria
”En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier.” GP Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad man bör äta, aldrig hur. Så tänk om just detta är minst lika viktigt för vårt välbefinnande som de enskilda näringsämnena? Mats-Eric Nilsson, som med sina avslöjanden om matfusk…
Utgått

Isbn: 9789170379352

Utgivningsår:20170309

Utgivare: Ordfront Förlag

Mediatyp: BB

av:Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Kategorier: Industriell kemi och kemiteknik Industriell kemi och tillverkningsteknik Livsmedelsteknik Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos. Att hantera färskvaror…
Köp här

Isbn: 9789174410211

Utgivningsår:20101215

Utgivare: Ordfront

Mediatyp: BC

av:Mats-Eric Nilsson

Kategorier: Industriell kemi och kemiteknik Industriell kemi och tillverkningsteknik Livsmedelsteknik Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar. Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som…
Köp här

Isbn: 9789174419450

Utgivningsår:20100415

Utgivare: Ordfront

Mediatyp: BC

av:Mats-Eric Nilsson

Kategorier: Industriell kemi och kemiteknik Industriell kemi och tillverkningsteknik Livsmedelsteknik Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Teknik, ingenjörsvetenskap etc.
Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av…
Köp här

Isbn: 9789170373152

Utgivningsår:20070925

Utgivare: Ordfront Förlag

Mediatyp: BB

av:Mats-Eric Nilsson

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik. Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar. Idag talas det som aldrig…
Köp här

Isbn: 9789170374586

Utgivningsår:20090915

Utgivare: Ordfront Förlag

Mediatyp: BC